Raining Alexandria

Hujan petanda kemasukan musim sejuk.
Hujan petanda kemasukan musim sejuk.

Teramatlah sejuk rasanya badan aku ni. Nak pergi kelas pn mcm malas (mmg malas pn). Pagi ni bangun jer dh kne semput, wheezing when exhale. Batuk2 and increase secreation sume ade la. Nasib aku bole jer nak bernafas, klo x ”kioq” dah rasanya.

16 and 17 exam, I will do my best. InsyaAllah x mnyesal klo dh buat sehabis baik. Markah Ong pn dh keluar (aku dpt sikit), Alhamdulillah.. berpadan la ngn aku yg x pandai mane. Apa pun, kene cube yg terbaik, GamBatE~!!(jepun). Seronok tgk kawan laen sume dpt elok2 jer markah, happy gak aku. Tapi fikir balik, hahaha~~! Tahun ni aku repeat sorang2 jer la kot. Org len sume mesti lulus.

Let just put that behind, meh kita sembang pasai hujan no. Do we ever think about those people yang x ada rumah? How they do it? winter?? masyaAllah hebat diorang ni. Kalau aku dah sah mati kebulur sejuk kat tepi jalan. Nak tolong pn x mampu, xkan nak ajak balik rumah plak. So? Apa hikmahnya aku tengok diorang ni? ……

Bersyukur. Mungkin itu kot yg kita patut buat. Bukan saja bersyukur dari segi harta, tapi kesihatan, kemudahan, ilmu yang kita dapat. Senang kata bersyukur la dengan suma yang kita ada sekarang. Mungkin markah aku sikit, tapi ada lagi org yang lagi x bernasib baik. Macam mana dgn diorang? Sah2 mmg xleh nak tolong an. Time lepak dengan kawan2, ada yang cakap markah rendah, segan nak bagi tahu, tpi ceh~!! -_-” lagi tinggi dari aku, haha. Maybe segan sbb yg bertanya tu markah dia lagi tinggi. So aku yg third party ni duduk hujung sudut bilik jer la bila dengar org sembang pasal markah2 ni. Sampai la aku perasan ada sorang lagi parah dari aku.

Sentap hati mak nak~! X tahu la kenapa. Maybe baru aku perasan gak time tu, apalah sangat aku ni. Orang laen Allah uji lagi teruk, bersyukur la. Sedih rasanya, ibarat aku merungut, tapi x sedar aku bukan la paling teruk. Moga Allah bantu kami dalam exam ni nti insyaAllah.

Dada pn dh rasa ok, mata pn dah layu balik… ALright.. SEttle for today.. *akusemayangsubuh* (yess!)

Advertisements

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s