Inggeris ka Melayu…

Bukan apa, saja ja nak tulis lepas aku tengok blog mat luthfi.. Bagus blog dia, gelak nak terguling aku. Baru aku sedar aku tulis bahasa baku bunyi pelik sgt. Baik tulis mcm mna aku ckp, xda la rasa awkward sgt.

Tapi nak gak tulis dlm bahasa Inggeris, cuma masalahnya Inggeris aku punya past tense, present future vocab dan sbgnya mmg dah mcm haram teruk.

Hadui, dilema aku. Xpalah, zaman teknologi serba cnggih ni kita cuba la aplikasikan google translate dan byk lagi perkakas lembut(software) yg ada.

Better try than never…

Advertisements

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s