Free Journal

Alhamdulillah, walaupun exam(dermatology) tadi susah dan x dpt jawab, tapi kesedihan aku Allah compensate dgn journal yg aku tempah hari tu. Dah selamat sampai semalam, tapi hari ni baru p amik. Jenama Cross. Aku pun x taw brand ni bguih ka dak, yg aku taw benda ni free. Macam mna dpt free? Bermula pada suatu ketika dahulu aku nak balik Malaysia, aku p beli tiket dgn member aku. Alhamdulillah Arab tu baik mendaftarkan kami utk Etihad Guest. Tanpa mengetahui apa2, Etihad memberi aku mata ganjaran yg membolehkan aku utk beli journal ni. Tadaaa~!! free an.

Apa guna journal ni? I myself don’t know. Seriously, mmg aku xtaw nk tulis journal. Ni 1st time aku nak main tulis2 benda ni. So, I ask pro to help me, Google. Here what I get.

10 reasons to make journaling a daily habit:

1. sharpens writing skills
2. can help heal emotional experiences
3. helps keep track of ideas
4. writing is relaxing and it relieves stress
5. journals have unconditional acceptance
6. keep a document record
7. learn to reflect about yourself
8. to feel in control
9. for a creative outlet
10. to document travel or an event

Read more:

http://www.care2.com/greenliving/10-reasons-to-start-writing-in-a-journal-and-10-diy-journals.html#ixzz2Rxxo6s2E

Package from London.. (uiyoo~)
Package from London.. (uiyoo~)
Siap da delivery note lgi. Tapi note utk posmen la, bkn aku.
Siap da delivery note lgi. Tapi note utk posmen la, bkn aku.
Cross Small Brown Signature Journal with Pen.
Cross Small Brown Signature Journal with Pen.

Jadi kepada sapa2 yg pernah ada travel journal ka apa, bole la tlg ajar aku yg baru nak belajar ni. Harap2 aku istiqamah la dgn tulis2 ni. Dah mcm tulis diari, Caik~!!

Tgk la spect. dia.
Tgk la spect. dia.
Alhamdulillah. Dpt sekali dgn pen.
Alhamdulillah. Dpt sekali dgn pen.
Advertisements

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s