My Wanted Camera

Aku dan anda semua sudah pasti ada list brg yg hampa rasa nak beli an. Tapi x terbeli ats sbb2 tertentu. Aku pn ada (belambak kot!). Alasan x beli? ehem! mcm besa xdak duit. Mahai gila babi kot. Antara brg yg aku nak mesti la kamera backup.

Do you remember about my post writing about backup camera? Of couse you don’t remember. (omputih speaking). Aku tulis lama dah kot. Aku pun x igt bila. Tapi cuba bygkan kalau kekangan wang tu x wujud. Pehhh~!! rambang mata plak nak beli mana satu. Setakat ni ada dua favourite aku.

Malas nak nak cerita spect dia (bosan). Kalau hampa rajin hampa google la sendiri which I know mmg hampa xkan buat. Nak senang, mai aku tunjuk gambaq.

20130530-010524.jpg
Panasonic Lumix GX-1
20130530-010533.jpg
Fujifilm X-20 (design ni aku suka)
20130530-010540.jpg
Panasonic Lumix LX-7

Kamera ni bukan lah yg terbaik dalam kalangan dia, tapi bagi aku dah cukup power dah gmbaq dia. Aku bukannya nak jadi photographer, aku nak jadi doktor(tpi stdy malas).

Utk DSLR, rasanya aku x try pun lagi D60 abg aku tu. Terperuk lagi kat Malaysia. Kalau nti dah try utk setahun dua, kot rasa nak update body(if ada duit la) baru update. Kena lah guna dulu an. Start utk beginner ni kena pakai cikai2 ja, kalau gambaq pun x reti amik lawa2, rugi ja nti aku p beli body mahai. Apa2 pun utk DSLR, aku mungkin pilih Nikon gak. Why? Sbb byk lens abg aku dah beli. Takut kalau tukar body Canon or lain2, nti x compatible lak. Untung anak bongsu dpt brg abg. =3

Yg bersesuaian pun (<RM2000) D3100 dgn D5100(better). Rm2000 byk oi~!.

nikon_d60_front_medium
Old school
nikon_d3100_front_medium
D3100
nikon-d5100_front_medium
D5100 ❤

X dak beza pun an. Adik beradik DSLR ni kdg2 bosan nak tgk. Design serupa ja.

======================================================================================

Tamat melangho. Tq

Advertisements

Comments

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s