Street #Throwback.

Walking out from an underground tunnel. Built for pedestrians to cross the road but still some of them refuse to use it. Only few months left for me to be here. Watching tramcos and yellow taxis everyday gonna be one of the permanent memories in Egypt. Why? Because in Malaysia we don’t have tramco and […]

Read More Street #Throwback.

Kebaikan Di Jalanan

Hari ini hatiku disentuh kebaikan yg berasal dari jalanan Kebaikan si ayu yg remeh utk dikenang Dan kasih tua yg jarang dikenang Mengenang kejahilan diriku Entah mengapa aku diberikan rahman dan rahim Itulah tanda Dia Maha Penyanyang dan Pengasihani Berjalan tadi p teman member survey barang utk program nanti. Dalam perjalanan tu, ada minah Arab […]

Read More Kebaikan Di Jalanan

Cuti 2 hari.. Study dak?

Alhamdulillah bukan selalu budak kat Alex ni dpt cuti dua hari. Untung la minggu ni dpt cuti Khamis & Jumaat. We need to use all that time wisely. Tambah plak minggu depan exam hari Selasa dan Khamis. Tapi bagi hamba Allah yg memang x brapa minat nak study mcm aku, buku x pnah jadi best […]

Read More Cuti 2 hari.. Study dak?

Colour vs B&W on the street

They come back, Colour vs B&W. Setelah sekian lama aku mengutip dan mencari gambar2 utk di post, akhirnya dilemma warna dan itam putih kembali. Oleh kerana aku dikurniakan dua hemisphere otak yg x bercanggah, aku x taw nak pilih mana satu (dilema kot!). Alhamdulillah walaupun otak kiri dan kanan selalu bergaduh nak pilih gambar mana […]

Read More Colour vs B&W on the street

Colosseum

Aku tak dapat melihat dgn mata kasar kenapa tiang2 teratur rapi scara simetri ini di panggil coloseum. Mgkin sbb arch dia tu yg mcm colloseum skit kot.  Namun setelah ku pandang dgn pandangan hati. Aku x amik kisah.. Ini juga merupakan antara dilemma2 utk pilih warna ka itam putih. Di edit melalui naluri tidurku. Terletak […]

Read More Colosseum

Boats

Bukan la gamba kat bawah ni lawa gila sampai aku nak upload dua kali. Tapi sbb aku x tau nak pilih mana satu atas dilemma yg aku hadapi di tgh malam buta ni, jadi aku post la dua2, xyah nak susah2 pikiaq. Melalui proses editan sesuka hati, ni la jadinya. Aku Nak Tidoq~! why cannot […]

Read More Boats